Protifora ariston project Live

Το βιβλίο αriston codex, του συγγραφέα και Προέδρου της hyphen SA κ. Γιάννη Στεργή, ξεκίνησε το ταξίδι του με πρώτη στάση την πετυχημένη παρουσίασή του, με τίτλο protifora αriston project LIVE, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο Ολύμπιον.

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς το αriston codex είναι ένα βιβλίο αναφοράς (reference book), που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα βιβλίο οδηγό, το οποίο οι αναγνώστες μπορούν να συμβουλεύονται σε διάφορες φάσεις της πορείας τους, τόσο της εργασιακής όσο και της ακαδημαϊκής.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του βιβλίου αriston codex και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που προέκυψε από το περιεχόμενό του, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο…

αriston codex: Οδικός χάρτης προς την επιχειρηματική αυτονόμηση

ariston codex

ariston codex

Codex σημαίνει «κώδικας» και όταν μιλάμε για επιχειρηματική αυτονόμηση, αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούμε την επιχειρηματικότητα ως χαρακτηριστικό στην ψυχή και την πρόθεση του κάθε ατόμου, είτε κυριολεκτούμε, λέγοντας ότι κάποιος έχει επιχείρηση, είτε όχι.

Η επιχειρηματικότητα υπάρχει και στη σχέση του υπαλλήλου με τον εργοδότη του, γιατί ο εργοδότης είναι ο πιο σημαντικός του πελάτης και, επομένως, η συμπεριφορά του υπαλλήλου διέπεται από στοιχεία επιχειρηματικότητας.

Επί της ουσίας, αυτό που προσεγγίζουμε με το βιβλίο πολύ τεχνικά και πολύ επιστημονικά είναι μια κινέζικη παροιμία που λέει «αντί να αγχώνεσαι για το αν έχεις αρκετά ψάρια να ταΐσεις τους φτωχούς, δίδαξέ τους πώς να ψαρεύουν».

Το αriston codex κωδικοποιεί βιωματικά τους μικρούς στόχους, τα baby steps που πρέπει να κατακτούμε κάθε μέρα, για να είμαστε επιτυχημένοι και να έχουμε λύσεις παντός καιρού. Είναι ένα βιβλίο αναφοράς (reference book), που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα βιβλίο οδηγό, το οποίο θα το έχουμε σε διάφορες φάσεις της πορείας μας step by step. Το αriston codex δίνει πολύ απλά και κατανοητά τα εφόδια για το πώς να διαχειριζόμαστε τη ζούγκλα, όποια και να είναι γύρω μας, από την παιδική ηλικία των 9 μέχρι τα 99.

Διδάσκει τη δεξιότητα του «αναλαμβάνω την ευθύνη της ζωής μου».

Στην τρέχουσα κρίση είναι το μόνο επίκαιρο βιβλίο, γιατί αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ότι έρχεται αντιμέτωπη πάρα πολύ βίαια με την ανάγκη να αναλάβει την ευθύνη της ζωής της.


Το «Τετράδιο βιογραφίας» στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης το Σάββατο, 11/2 στις 18:00.

Οι εκδόσεις .ParkerStergis. σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ξεινού «Τετράδιο βιογραφίας» το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:00, στην αίθουσα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄» του Πνευματικού Κέντρου της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης, Δημητσάνας 47, Κάτω Τούμπα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιώργος Κομνηνάρας, Γεν. Γραμματέας Ι.Ε.Μ.Θ.
Στέφανος Διαμαντόπουλος, Δημοσιογράφος
Κώστας Πλαστήρας, Δρ Φιλολογίας – συγγραφέας
Γιώργος Ξεινός, Συγγραφέας

Το «Τετράδιο βιογραφίας» του Γιώργου Ξεινού


«Η έξοδος από την παρούσα κρίση, ταπεινά φρονούμε, δεν θα επέλθει με νέα τοκοφόρα δάνεια, αλλά και με τη βαθειά παιδεία, την ανόρθωση του ήθους, την πρόσληψη του απαραίτητου, την απόρριψη του περιττού, τη διδαχή στην εγκράτεια, την ολιγάρκεια και την απλότητα. Σε αυτό νομίζουμε συντείνει η παρούσα έκδοση του «Τετράδιο βιογραφίας». Γι’ αυτό συγχαίρουμε τον κ. Γιώργο Ξεινό και συνιστούμε ολόθερμα το άξιο, επιτυχές, καλλογραμμένο και καλοτυπωμένο βιβλίο του. Να ευχηθούμε και σε άλλα παρόμοια. Το νέο πολιτικό έτος μακάρι να είναι καλύτερο του φετινού. Ειρηνικό, δημιουργικό και καρποφόρο. Καλά Χριστούγεννα.» Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης

Το «Τετράδιο βιογραφίας» στην Αγιορειτική Εστία

Οι εκδόσεις .ParkerStergis. σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τετράδιο βιογραφίας» του Γιώργου Ξεινού, την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου στην Αγιορειτική Εστία, κτίριο Νεδέλκου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μοναχός Μωυσής, ποιητής – συγγραφέας, Γιώργος Ξεινός, συγγραφέας και Γιάννης Στεργής, εκδότης.

Πρώτη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011, 19:00  
IANOS Αριστοτέλους 7

Θα μιλήσουν οι Κώστας Πλαστήρας, Δρ. Φιλολογίας-συγγραφέας, Γιώργος Ξεινός, συγγραφέας, Γιάννης Στεργής, εκδότης

O συγγραφέας, ο εκδότης και ο επιμελητής του «Τετραδίου βιογραφίας» συζητούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο γράφηκε και εκδόθηκε η μυθιστορηματική βιογραφία του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού. Θα μιλήσουμε για την ανάπλαση της εποχής και των τόπων της διδασκαλίας του, αλλά και τα πρόσωπα που τον περιέβαλαν και συντέλεσαν στη διαμόρφωση του έργου του. Θα αποτολμήσουμε τη σκιαγραφία της φυσιογνωμίας του Γέροντα, που καταλυτικά επέδρασε στα εκπαιδευτικά πράγματα του πρώτου μισού του 19ου αιώνα στην ΄Ιμβρο, τη Θεσσαλονίκη, τη Βενετία, την Κέρκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Του Γέροντα, που κατά τις συνθήκες, κάθε φορά, κατάρτιζε τα προγράμματα και τα συγγράμματά του, εγκαινιάζοντας πάντα και μια καινούρια εποχή εκπαίδευσης στα ιδρύματα που αναλάμβανε να διδάξει και διευθύνει. Αναζητούμε το νόημα της ζωής και της πολιτείας του ήρωα στο «Τετράδιο βιογραφίας». Το νόημα της αφιέρωσης σ’ ένα σκοπό, της προσήλωσης και του ακατάβλητου μόχθου. Το νόημα της αφοσίωσης στα γράμματα. Τη σημασία των γραμμάτων… .

δελτίο τύπου 15/11/2011

Οι εκδόσεις .ParkerStergis. σας παρουσιάζουν το
«Τετράδιο βιογραφίας»
του Γιώργου Ξεινού, συγγραφέα και προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Γεννημένος στην Ίμβρο και απόφοιτος του λυκείου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο Γιώργος Ξεινός σπούδασε και άσκησε την Ιατρική στη Θεσσαλονίκη. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1968 και συνεργάστηκε με τα λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα πορεία», «Ευθύνη», «Κινστέρνα», «Ελιμειακά» κ.ά. Επίσης, συμμετείχε σε συλλογικά έργα με διηγήματα, μελέτες και δοκίμια για τη θεωρία και την ιστορία της λογοτεχνίας, ενώ οδοιπορικά του έχουν παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Άλλα βιβλία του: Τρία τοπία της λογοτεχνίας (δοκίμια) 1974, Επιστρέφοντας αλλιώς (διηγήματα) 1982, Αυτός ο άνθρωπος πριν… (διήγημα) 1986, Τώρα επιστρέφοντας (διηγήματα) 2000, Ίμβρος και Τένεδος – Ιστορία παράλληλη 2005 και Εις την Πόλιν (κείμενα στο φωτογραφικό οδοιπορικό του Μ. Πλάτωνα) 2001.
Τετράδιο Βιογραφίας
Τo «Τετράδιο βιογραφίας» είναι η μυθιστορηματική ανάπλαση του βίου και της δράσης του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού και ταυτόχρονα μια σκιαγραφία του καιρού και των τόπων όπου έζησε και δίδαξε τα ελληνικά γράμματα. Ξεκινώντας από την Ίμβρο, το Άγιον Όρος και το Αϊβαλί και στη συνέχεια πάροικος στη Θεσσαλονίκη και τη Βενετία, κι αργότερα την Κέρκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ο Γέροντας αναδύεται ως αντιπροσωπευτική φυσιογνωμία του καιρού.
Στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύει η σημαντική και καθοριστική για τον Ελληνισμό εποχή του πρώτου μισού του 19ου αιώνα, με τις αγωνίες, τα όνειρα και τις προσδοκίες της.
Με σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα, ο μυθοπλαστικός λόγος ανασυστήνει τα πρόσωπα, τα γεγονότα και τα πράγματα του συγκεκριμένου χρόνου, στο πλαίσιο του οποίου η μορφή του Γέροντα προβάλλει – κυνηγημένη από τις συγκυρίες – να περιπλανιέται από τόπο σε τόπο διδάσκοντας και συγγράφοντας.
Το ασίγαστο πάθος του για τη γνώση και τη μετάδοσή της καταδιώκοντάς τον ακατάπαυστα, συνεχώς τον απομακρύνει από το γενέθλιο τόπο που αθεράπευτα νοσταλγεί.
Ο Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος προλογίζει και το Τετράδιο βιογραφίας, τονίζει για το Βαρθολομαίο Κουτλουμουσιανό «Συμβαλών δε μεγάλως ο λιπαράν την γνώσιν και την σοφία έχων φιλόκαλος και φιλογενής ούτος εκκλησιαστικός ανήρ εις την αναγέννησιν της λειτουργικής παραδόσεως της Μητρός Εκκλησίας και εις την καλλιέργειαν της παιδείας ως εργαστηρίου αρετής και πνευματικής προόδου…»
Οι εκδόσεις .ParkerStergis. ξεκινούν τη συναρπαστική τους πορεία στην Ελλάδα με το Τετράδιο Βιογραφίας του Γιώργου Ξεινού και στόχο να αναδείξουν την αδιάλειπτη πορεία της ελληνικής παιδείας μέσα στους αιώνες ως ταυτόχρονο μέσο και επίτευγμα της διαχείρισης κάθε πολιτικής, ηθικής και υπαρξιακής κρίσης.
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011