αriston codex: Οδικός χάρτης προς την επιχειρηματική αυτονόμηση

ariston codex

ariston codex

Codex σημαίνει «κώδικας» και όταν μιλάμε για επιχειρηματική αυτονόμηση, αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούμε την επιχειρηματικότητα ως χαρακτηριστικό στην ψυχή και την πρόθεση του κάθε ατόμου, είτε κυριολεκτούμε, λέγοντας ότι κάποιος έχει επιχείρηση, είτε όχι.

Η επιχειρηματικότητα υπάρχει και στη σχέση του υπαλλήλου με τον εργοδότη του, γιατί ο εργοδότης είναι ο πιο σημαντικός του πελάτης και, επομένως, η συμπεριφορά του υπαλλήλου διέπεται από στοιχεία επιχειρηματικότητας.

Επί της ουσίας, αυτό που προσεγγίζουμε με το βιβλίο πολύ τεχνικά και πολύ επιστημονικά είναι μια κινέζικη παροιμία που λέει «αντί να αγχώνεσαι για το αν έχεις αρκετά ψάρια να ταΐσεις τους φτωχούς, δίδαξέ τους πώς να ψαρεύουν».

Το αriston codex κωδικοποιεί βιωματικά τους μικρούς στόχους, τα baby steps που πρέπει να κατακτούμε κάθε μέρα, για να είμαστε επιτυχημένοι και να έχουμε λύσεις παντός καιρού. Είναι ένα βιβλίο αναφοράς (reference book), που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα βιβλίο οδηγό, το οποίο θα το έχουμε σε διάφορες φάσεις της πορείας μας step by step. Το αriston codex δίνει πολύ απλά και κατανοητά τα εφόδια για το πώς να διαχειριζόμαστε τη ζούγκλα, όποια και να είναι γύρω μας, από την παιδική ηλικία των 9 μέχρι τα 99.

Διδάσκει τη δεξιότητα του «αναλαμβάνω την ευθύνη της ζωής μου».

Στην τρέχουσα κρίση είναι το μόνο επίκαιρο βιβλίο, γιατί αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ότι έρχεται αντιμέτωπη πάρα πολύ βίαια με την ανάγκη να αναλάβει την ευθύνη της ζωής της.


Το “Τετράδιο βιογραφίας” στην Αγιορειτική Εστία

Οι εκδόσεις .ParkerStergis. σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Τετράδιο βιογραφίας” του Γιώργου Ξεινού, την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου στην Αγιορειτική Εστία, κτίριο Νεδέλκου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μοναχός Μωυσής, ποιητής – συγγραφέας, Γιώργος Ξεινός, συγγραφέας και Γιάννης Στεργής, εκδότης.

Πρώτη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011, 19:00  
IANOS Αριστοτέλους 7

Θα μιλήσουν οι Κώστας Πλαστήρας, Δρ. Φιλολογίας-συγγραφέας, Γιώργος Ξεινός, συγγραφέας, Γιάννης Στεργής, εκδότης

O συγγραφέας, ο εκδότης και ο επιμελητής του “Τετραδίου βιογραφίας” συζητούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο γράφηκε και εκδόθηκε η μυθιστορηματική βιογραφία του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού. Θα μιλήσουμε για την ανάπλαση της εποχής και των τόπων της διδασκαλίας του, αλλά και τα πρόσωπα που τον περιέβαλαν και συντέλεσαν στη διαμόρφωση του έργου του. Θα αποτολμήσουμε τη σκιαγραφία της φυσιογνωμίας του Γέροντα, που καταλυτικά επέδρασε στα εκπαιδευτικά πράγματα του πρώτου μισού του 19ου αιώνα στην ΄Ιμβρο, τη Θεσσαλονίκη, τη Βενετία, την Κέρκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Του Γέροντα, που κατά τις συνθήκες, κάθε φορά, κατάρτιζε τα προγράμματα και τα συγγράμματά του, εγκαινιάζοντας πάντα και μια καινούρια εποχή εκπαίδευσης στα ιδρύματα που αναλάμβανε να διδάξει και διευθύνει. Αναζητούμε το νόημα της ζωής και της πολιτείας του ήρωα στο «Τετράδιο βιογραφίας». Το νόημα της αφιέρωσης σ’ ένα σκοπό, της προσήλωσης και του ακατάβλητου μόχθου. Το νόημα της αφοσίωσης στα γράμματα. Τη σημασία των γραμμάτων… .